„Náš“ Rodinný život

16. 12. 2020 7:38
Rubrika: Mili

Teď v době předvánoční se všichni výrobci a prodejci předhánějí v reklamách na své výrobky či služby.

Já bych chtěla představit časopis Rodinný život (RŽ) těm, co ho neznají. 

Proč „náš“? Provází naši rodinu ode dne, kdy jsme si s manželem slíbili lásku, úctu a věrnost. Od přátel z rodinného centra jsme dostali roční předplatné RŽ jako svatební dar. Od té doby si časopis dál předplácíme a letos už je to 11 let, co ob měsíc putuje k nám do schránky. 

Jako první si časopis ukořistím většinou já. Vždycky se těším, jak se téma promítne do komiksového příběhu rodiny Kostelníčkových. Stejně jako nám i jim přibývají děti, starosti neubývají, ale o veselé okamžiky není nouze.

Hned po Kostelníčcích nasaju trefný úvodník otce Skočovského a pak už pokračuju stránku za stránkou, články, rozhovory, svědectví…

Kluci už začínají luštit ve vyjímatelné Příloze (nejen) pro děti. Křížovku ale naštěstí ještě přenechávají mně J Ve čtení zatím moc silní nejsou, takže Čtení na dobrou noc (úryvek z vybrané knihy) je moje milá večerní „povinnost“. A tím nabídka pro děti nekončí. Ještě je tu moudrá Babiččina teologie a dopis od anděla Cherubína.

V rubrice vztahy a výchova vždycky zhltnu fejeton od Luboše Nágla i povídku ze života od Magdalény Strejčkové. Posilu pro duchovní život můžu čerpat v Kázání na všední den od otce Martina Sklenáře. Osobně jsme jej poznali na jedné duchovní obnově pro rodiny s dětmi na Svatém Hostýně, kterou pořádá pravidelně dvakrát ročně centrum pro rodinu Olomouc. Je stejně starý jako já J Ale hlavně pochází z velké rodiny, takže jeho kázání není žádná suchá teorie, ale dokáže vnést do rodinného i duchovního života plno inspirace.

Na závěr nesmí chybět ještě jeden počin Luboše Nágla - jeho recepty vážně nevážně. Pravda, moc jsem jich sice nevyzkoušela, ale při čtení „true story“ jejich původu se málokdy nepobavím.

Ještě informace o akcích center pro rodiny a nabídka zajímavých knih k tématu.

Myslím, že v časopise si každý najde to „svoje“ a navíc pokaždé na nějaké téma – pěkně z různých stran. Do příštího roku navíc čeká Rodinný život velká změna. Bude vycházet čtvrtletně a vybarví se! Takže určitě nemusím napovídat, co pořídit pod stromeček… J

Zobrazeno 1016×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz